Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Wie van de twee blijft voortbestaan of toch allebei?

Als er een gemeentelijke fusie ontstaat dan kun je er vergif op in nemen dat er onderzoek komt naar de zwembaden in de regio. Zo ook in de nieuwe Friese gemeente Waadhoeke.

Sinds begin 2018 behoren de overdekte zwembaden Bloemketerp in Franeker en De Bildtse Slag in Sint Annaparochie tot deze nieuw gevormde gemeente.

Een extern onderzoeksbureau heeft nu verschillende scenario’s gepresenteerd over het voortbestaan van de zwembaden waaruit de gemeenteraad een keuze zal moeten maken.

Een stichting die zwembad Bloemketerp exploiteert heeft al jaren problemen het zwembad draaiende te houden. Het contract van tien jaar loopt in september 2021 af.

Bij De Bildtse Slag in Sint Annaparochie ligt het anders. Dat is een sportcentrum met veel meer faciliteiten, waaronder een zwembad.

Het sportcentrum wordt ook door een stichting geëxploiteerd maar is eigendom van de gemeente Waadhoeke.

Dus wordt volgend jaar, zeker voor zwembad Bloemketerp, een heel belangrijk jaar.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het meest bizarre zwembad ter wereld

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.