Welkom

splash3

Nieuws

Wie van de drie gaat het worden in Den Bosch

Spannende tijden in Den Bosch. Na ruim twintig jaar gaat de exploitatie van multifunctioneel complex Sportiom opnieuw worden aanbesteedt. Sportiom wordt tot nu toe geëxploiteerd door Libema, dat ook De Beekse Bergen onder haar hoede heeft en op recreatiegebied een aantal grote attracties en vakantieparken runt.

Via een Europese inschrijving hebben zich drie kandidaten gemeld voor de exploitatie, naast de huidige exploitant Libema hebben Optisport en Sportfondsen ook ingeschreven. En de laatste heeft voorlopig de voorkeur gekregen van de gemeente. Alleen rijzen er nu vragen op vanwege het feit dat Sportfondsen heeft ingeschreven zonder subsidie te vragen.

Vanaf het begin in 1996 draagt Den Bosch al bij aan de exploitatie, de laatste jaren is er meer dan 700.000 euro subsidie per jaar betaald aan de exploitatie. Optisport maakt nu bezwaar omdat die van mening is dat je het sportcomplex niet kunt exploiteren zonder subsidie.

Optisport haalt daarbij het voorbeeld van AquaAltena in Andel naar voren. Sportfondsen had daar de aanbesteding ook gewonnen zonder subsidie te vragen. Alleen bleek al snel dat het niet zonder kon en de gemeente moest alsnog bijdragen, lees gerelateerde artikelen.

In de voorlopige gunning met Sportfondsen betaald de exploitant de gemeente 500.000 euro per jaar aan huur over een periode van twintig jaar. De gemeente wil op 1 januari 2019 de nieuwe exploitatie laten ingaan, alleen moet er nog wel 7,6 miljoen euro geïnvesteerd worden aan achterstallig onderhoud.

Dat blijkt uit de toelichting op de nieuwe gemeentebegroting, waarin zowel voor 2019 als 2020 steeds 3,8 miljoen euro opgenomen voor groot bouwkundig onderhoud, renovaties en vervanging van technische installaties.

De aanbesteding zou op 6 juni jongstleden definitief worden maar tot op heden is er nog niets bekendgemaakt door de gemeente. Word vervolgd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl