Welkom

splash3

Nieuws

Wettervlecke bestaat 50 jaar en ontvangt Licentie Zwem-ABC

Als tegenhanger van de nieuwe zwemlesmethode van de KNZB is de Nationale Raad Zwemdiploma’s actief bezig met een kwaliteit inhaalslag. Zwemlesaanbieders die volgens de Zwem-ABC methode werken krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen van de Licentie Zwem-ABC.

Zwembad Wettervlecke uit Surhuisterveen bestaat dit jaar 50 jaar heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet Zwembad Wettervlecke aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ.

Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder ook wordt getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemles gevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwem lesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure. Zwembad Wettervlecke heeft de Licentie Zwem-ABC behaald en voldoet daarmee aan deze nieuwe eisen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl