Welkom

splash3

Nieuws

Weten ze wel waar ze het over hebben?

Laten we beginnen met te melden dat veruit de meeste verdrinkingsgevallen of bijna verdrinkingsgevallen plaatsvinden onder nieuwe Nederlanders, nieuwkomers, statushouders of asielzoekers en vooral onder kinderen met een niet-westerse achtergrond.

Traditiegewijs roept de Reddingsbrigade ieder jaar op dat het slecht is gesteld met de zwemvaardigheid in Nederland. Dat haalt dan weer het landelijke nieuws en direct komen er weer vragen en opmerkingen vanuit de politiek.

Volgens de Reddingsbrigade is zelfs een C-zwemdiploma al niet meer genoeg omdat zwemmen in een zwembad  een andere ervaring is dan zwemmen in open water. De Socialistische Partij (SP) is de grote voortrekker en trok al meermaals aan de bel in Den Haag over de afnemende zwemvaardigheid. De partij wil dat het schoolzwemmen terugkeert en dat bij recreatiegebieden meer toezicht komt.

Als je nu eens alles bij elkaar plaatst lopen de meningen en opmerkingen uiteen, er is geen eenduidigheid. De één vindt dit en de ander dat. Het Mulierinstituut onderzoekt zwembaden en concludeert op basis van het zwemdiplomabezit dat de zwemvaardigheid niet afneemt. In Nederland is de zwemles goed geregeld. Kinderen gaan al vroeg op zwemles. Het afschaffen van schoolzwemmen heeft geen zichtbare invloed op het diplomabezit van Nederlanders.

De meeste ouders nemen hun verantwoordelijkheid en zijn er geen financiële middelen dan zorgt de gemeente dat de kinderen op zwemles kunnen gaan. Waar het omgaat is dat er nu eindelijk eens duidelijkheid moet komen in de brei van meningen en opmerkingen.

En de ‘roeptoeters’ in Den Haag moeten ook eens zich meer gaan verdiepen wat zwemles en zwemvaardigheid precies inhoud.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl