Welkom

splash3

Nieuws

Westland heeft geen geld voor investeringen

Er is discussie ontstaan over de investeringen die moeten worden gedaan voor de zwembaden in de gemeente Westland. Volgens de gemeente zijn er teveel zwembaden ten opzichte van het aantal bezoekers.

Het gaat om de volgende vijf zwembaden: Optisport De Hoge Bomen in Naaldwijk, Zwem- en Recreatiecentrum De Boetzelaer in Monster, Zwembad Waterman Natuurlijk in Wateringen en Optisport Sportcentrum Vreeloo in De Lier.

Hoewel er ruimte is om 1 miljoen bezoekers in de vijf Westlandse zwembaden trekken de baden jaarlijks in totaal 565.000 bezoekers. De discussie is ontstaan omdat er investeringen moeten worden gedaan die fors op de begroting drukken en daar is geen geld voor aanwezig.

De Boetzelaer gaat na de allesvernietigende brand weer worden herbouwd met verzekeringsgeld, De Hoge Bomen in Naaldwijk is zwaar verouderd en moet worden vervangen en De Waterman in Wateringen heeft dringend een renovatie nodig.

De schatting is dat er tussen de 13,5 tot 20 miljoen euro voor De Hoge Bomen nodig is en voor 2 tot 2,5 miljoen euro voor De Waterman. Als het aan bepaalde politieke partijen ligt gaat er minimaal één zwembad dicht in Westland.

Maar er is ook veel weerstand van lokale partijen. Westland draagt als gemeente ook heel veel bij aan de vijf zwembaden in de regio. De totale subsidie bijdrage van de gemeente bedraagt bijna 2 miljoen euro.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl