Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zoetermeer is de winnaar van de slechtste deal ever

De gemeente verkocht het zwembad en toebehoren in 2013 voor slechts 1,8 miljoen euro aan projectontwikkelaar Sweet Lake Wellness.

Sindsdien gebeurt er weinig met het complex, de binnenzwembaden zijn al jaren dicht en de projectontwikkelaar kondigt steeds plannen aan maar telkens wordt het weer uitgesteld.

Het zwembad complex lijkt ten prooi gevallen aan een dubieuze vastgoed deal waarvan de inwoner van Zoetermeer de dupe is geworden.

Bij de verkoop van zwembad Het Keerpunt is Sweet Lake Wellness een erfpachtovereenkomst aangegaan met de gemeente Zoetermeer.

Een belangrijke onderdeel in deze erfpachtovereenkomst is de verplichting om jaarlijks het buiten zwembad gedurende 8 weken open te stellen.

Sweet Lake Wellness wil nu onder de verplichte openstelling uit omdat ze deze zomer willen gaan starten met de verbouwing van hun wellnesscentrum.

In december 2018 heeft Sweet Lake Wellness te kennen gegeven te gaan starten met de bouw van het wellnesscentrum. Ondanks herhaalde verzoeken is het niet gestart met de bouw.

En nu vragen ze de gemeente om af te wijken van de gemaakte afspraak in de erfpachtovereenkomst en het buiten zwembad deze zomer niet open te hoeven stellen.

Het college van B & W wil Sweet Lake Wellness nu met een kort geding dwingen het buitenbad open te stellen in de zomer.

Het bizarre van dit alles is dat Zoetermeer nu weer plannen heeft om zelf een nieuw zwembad te gaan bouwen. Over kapitaalvernietiging gesproken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Wereldprimeur voor waterglijbanen

Recreatiebedrijven en zwembaden moeten tegenwoordig heel wat uit de kast halen om zich te onderscheiden van de concurrentie. De Crazy Cone met Tube Sensations©, gebouwd door Van Egdom, is de eerste waterglijbaan ter wereld met een ingebouwd fotosysteem, inclusief koppeling met je Twitter- of Facebook account. De bijzondere Crazy Cone-constructie is een primeur voor Nederland & Europa. Deze Crazy Cone is een bandenglijbaan van 75 meter en heeft een hoogteverschil van 8 meter. Onderweg zijn er, naast een Crazy Cone, diverse bijzondere effecten, genaamd Tube Sensations© ingebouwd: Interactive Touch Screen: De gebruiker kan bij de start kiezen uit 8 verschillende lichtbelevingen onderweg.: White Magic: Doormiddel van LED-verlichting kleurt de baan in alle kleuren van de regenboog. Colored Daylight Rings: Gekleurde lichtringen in de baan zorgen voor een kleurrijke beleving. Crystal Clear: Glasheldere delen in de glijbaan waardoor je naar buiten kunt kijken. Arctic Light: met een ware lasershow in de glijbaan. Crazy Disco: een heftige discotheek in de Crazy Cone met licht en geluid Photoshoot: Een camera neemt een foto van de glijder in de Crazy Cone. Dit systeem, geleverd door Lagotronics Photo Systems werkt met gezichtsherkenning en na afloop van de rit kunnen mensen zelf beslissen of ze hun foto doorplaatsen op Twitter of Facebook. De fotografie kan o.a. worden ingezet als bijverdienste door fotoverkoop of als marketinginstrument voor het recreatiebedrijf. Bij de vakantievoorkeur van kinderen speelt het zwembad nog altijd de grootste rol. Van Egdom levert turnkey projectontwikkeling van waterattracties en waterspeeltuinen en is specialist op het gebied van waterglijbanen. Dit Nederlandse kwaliteitsbedrijf verzorgt wereldwijd innovatieve en spectaculaire projecten in de recreatiesector.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.