Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Inge de Bruijn Zwembad zwaar in de problemen

In juni 2018 is er een meerjaren verduurzamingsproject opgestart voor het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht met als doel het terugdringen van het energieverbruik.

Wat ervan terecht is gekomen is tot op heden onduidelijk. Het ging om een investering van richting de twee miljoen euro. De werkzaamheden zouden onder andere bestaan uit het vervangen van luchtbehandelingskasten, warmtewisselaars, het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen en aansluiting op de stadsverwarming.

Een ambitieus project wat door de naamgeefster van het zwembad met al haar enthousiasme werd ondersteund. Alleen blijkt twee jaar later dat het heel slecht gaat met de exploitatie van het Inge de Bruijn Zwembad.

Er is een tekort ontstaan van ruim 200.000 euro per jaar en dat zal de komende jaren zo blijven als er niets gebeurt. Het tekort wordt mede veroorzaakt door teruglopende bezoekersaantallen en volgens de berichten ook door achterstallig onderhoud?

Als je dit zo allemaal leest is er duidelijk iets niet goed gegaan, directeur André van Kesteren heeft inmiddels per direct zijn functie neergelegd. Wat het verhaal nog vreemder maakt is dat André van Kesteren sinds januari directeur is bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk, een concurrent op enkele kilometers afstand.

Er zullen nu veel vragen gesteld gaan worden en de politiek van Barendrecht gaat zich er nu over buigen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Wereldprimeur voor waterglijbanen

Recreatiebedrijven en zwembaden moeten tegenwoordig heel wat uit de kast halen om zich te onderscheiden van de concurrentie. De Crazy Cone met Tube Sensations©, gebouwd door Van Egdom, is de eerste waterglijbaan ter wereld met een ingebouwd fotosysteem, inclusief koppeling met je Twitter- of Facebook account. De bijzondere Crazy Cone-constructie is een primeur voor Nederland & Europa. Deze Crazy Cone is een bandenglijbaan van 75 meter en heeft een hoogteverschil van 8 meter. Onderweg zijn er, naast een Crazy Cone, diverse bijzondere effecten, genaamd Tube Sensations© ingebouwd: Interactive Touch Screen: De gebruiker kan bij de start kiezen uit 8 verschillende lichtbelevingen onderweg.: White Magic: Doormiddel van LED-verlichting kleurt de baan in alle kleuren van de regenboog. Colored Daylight Rings: Gekleurde lichtringen in de baan zorgen voor een kleurrijke beleving. Crystal Clear: Glasheldere delen in de glijbaan waardoor je naar buiten kunt kijken. Arctic Light: met een ware lasershow in de glijbaan. Crazy Disco: een heftige discotheek in de Crazy Cone met licht en geluid Photoshoot: Een camera neemt een foto van de glijder in de Crazy Cone. Dit systeem, geleverd door Lagotronics Photo Systems werkt met gezichtsherkenning en na afloop van de rit kunnen mensen zelf beslissen of ze hun foto doorplaatsen op Twitter of Facebook. De fotografie kan o.a. worden ingezet als bijverdienste door fotoverkoop of als marketinginstrument voor het recreatiebedrijf. Bij de vakantievoorkeur van kinderen speelt het zwembad nog altijd de grootste rol. Van Egdom levert turnkey projectontwikkeling van waterattracties en waterspeeltuinen en is specialist op het gebied van waterglijbanen. Dit Nederlandse kwaliteitsbedrijf verzorgt wereldwijd innovatieve en spectaculaire projecten in de recreatiesector.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.