Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembaden verkeren in een spagaat situatie

‘Het water staat aan de lippen’ is een gevleugelde uitspraak die op de zwembaden in Nederland zeker van toepassing is.

Laten we eerlijk zijn , een zwembad exploiteren is in principe geen winstgevende aangelegenheid. Zonder de steun van de lokale overheid is het niet mogelijk.

Vanwege het maatschappelijke karakter van een zwembad krijgen ze forse bedragen aan subsidie. Alleen op die basis kunnen ze openblijven.

Corona en de huidige energiecrisis hebben er behoorlijk ingehakt bij de zwembaden. Weer dreigen er verschillende zwembaden om te vallen.

Het enige wat je kunt doen als zwembad is om weer bij de gemeente aan te kloppen voor steun. Maar tot hoever gaat een gemeente?

De gemeentekassen beginnen ook leeg te raken. Overal liggen bezuinigingen op de loer. Wat kun je doen als zwembad? De entreekaartjes bijvoorbeeld duurder maken. Is dat de oplossing?

Het leven is op dit moment al duur genoeg voor de consument. Zolang we niet verlost worden van allerlei externe factoren blijven de zwembaden in een spagaat situatie zitten.

En zie daar maar eens uit te komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Wereldprimeur voor waterglijbanen

Recreatiebedrijven en zwembaden moeten tegenwoordig heel wat uit de kast halen om zich te onderscheiden van de concurrentie. De Crazy Cone met Tube Sensations©, gebouwd door Van Egdom, is de eerste waterglijbaan ter wereld met een ingebouwd fotosysteem, inclusief koppeling met je Twitter- of Facebook account. De bijzondere Crazy Cone-constructie is een primeur voor Nederland & Europa. Deze Crazy Cone is een bandenglijbaan van 75 meter en heeft een hoogteverschil van 8 meter. Onderweg zijn er, naast een Crazy Cone, diverse bijzondere effecten, genaamd Tube Sensations© ingebouwd: Interactive Touch Screen: De gebruiker kan bij de start kiezen uit 8 verschillende lichtbelevingen onderweg.: White Magic: Doormiddel van LED-verlichting kleurt de baan in alle kleuren van de regenboog. Colored Daylight Rings: Gekleurde lichtringen in de baan zorgen voor een kleurrijke beleving. Crystal Clear: Glasheldere delen in de glijbaan waardoor je naar buiten kunt kijken. Arctic Light: met een ware lasershow in de glijbaan. Crazy Disco: een heftige discotheek in de Crazy Cone met licht en geluid Photoshoot: Een camera neemt een foto van de glijder in de Crazy Cone. Dit systeem, geleverd door Lagotronics Photo Systems werkt met gezichtsherkenning en na afloop van de rit kunnen mensen zelf beslissen of ze hun foto doorplaatsen op Twitter of Facebook. De fotografie kan o.a. worden ingezet als bijverdienste door fotoverkoop of als marketinginstrument voor het recreatiebedrijf. Bij de vakantievoorkeur van kinderen speelt het zwembad nog altijd de grootste rol. Van Egdom levert turnkey projectontwikkeling van waterattracties en waterspeeltuinen en is specialist op het gebied van waterglijbanen. Dit Nederlandse kwaliteitsbedrijf verzorgt wereldwijd innovatieve en spectaculaire projecten in de recreatiesector.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.