Welkom

splash3

Nieuws

Wellness sector groeit snel maar dat heeft ook zijn keerzijde

In 8 jaar tijd zijn de bezoekersaantallen van sauna’s en luxe wellnesscentra explosief gestegen. Met maar liefst een groei van 42 procent, volgens bureau Van Spronsen & Partners. In 2016 bezochten circa 1,8 miljoen Nederlanders een saunabedrijf of een welnesscentra.

De markt groeit jaarlijks nog steeds met bijna 4 procent, blijkt uit het onderzoek van 2017 door bureau Van Spronsen & Partners. Die stijgende populariteit van sauna’s en wellnesscentra kent ook een keerzijde, bezoekers klagen vaker over de drukte, hoge prijzen en slechte hygiëne.

Op de bekende beoordelingssites als Zoover en Trip Advisor staan de laatste tijd honderden klachten over sauna’s. Door de aantrekkende economie, waardoor er meer valt te besteden, is een dagje wellness zeer populair geworden.

Ook zoekt men tegenwoordig vanwege de hectiek en stress van het leven en werk meer ontspanning. De welness sector is daardoor snel gegroeid, er zijn naar schatting tussen de 140-200 middelgrote tot grote wellnesscentra in Nederland.

En dan zijn er nog de accommodaties waarvan sauna een onderdeel is, waaronder hotels, fitnesscentra, zwembaden, vakantieparken en sportcentra. In totaal wordt het aantal bedrijven met een sauna geschat op ruim 2.500.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl