Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Weer een ‘2521 Gewoon Zwemmen’ zwembad in de problemen

In 2014 opende Pieter van den Hoogenband zwembad Blokweer in Alblasserdam. Voor de gemeente Alblasserdam was dat een wereldprimeur, het eerste ‘2521 Gewoon Zwemmen’ zwembad van de KNZB was een feit.

Nu ruim vier jaar verder gaat het financieel niet goed met de Beheerstichting Sport Alblasserdam (BSSA). De stichting, die sinds 2014 verantwoordelijk is voor het beheren en exploiteren van het zwembad en sporthal Blokweer in Alblasserdam.

Er is nu een acuut liquiditeitstekort van ruim 330.000 euro maar eigenlijk ging het vanaf de start al niet goed. Om de stichting uit de brand te helpen zijn er inmiddels maatregelen getroffen om erger te voorkomen.

De gemeentelijke subsidie over het jaar 2019 is al in december 2018 overgemaakt en er is weer een nieuwe lening aangegaan van 100.000 euro. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het zwembad niet omvalt.

Vanaf het begin heeft de stichting het al moeilijk om zwembad draaiende te houden omdat de inkomsten alleen uit gewoon zwemmen bestaat. Om de continuïteit te waarborgen zullen er nog meer maatregelen genomen moeten worden.

Zo wordt er nu een grondige analyse uitgevoerd over de exploitatie vanaf het begin tot nu toe. De planning is om de analyse uiterlijk eind januari afgerond te hebben. Daarna gaat het college van B & W overleggen om vervolgens met een voorstel naar de gemeenteraad te gaan.

Vorig jaar maart ging de stichting ook al een lening aan van 162.000 euro bij de gemeente om zonnepanelen aan te kunnen schaffen voor op het dak van zwembad Blokweer. Het is nu al duidelijk dat ook dit ‘Gewoon Zwemmen’ zwembad lastig is te exploiteren.en dat geldt voor meerdere zwembaden volgens dit concept.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.