Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Balans tussen water- en lucht systeem is zoek

Een probleem wat bij meerdere zwembaden voorkomt is het juist inregelen van de verhouding tussen de chloorvoorziening en de luchtkwaliteit.

Het blijkt een lastige materie te zijn omdat de apparatuur tegenwoordig zeer geavanceerd is en het zeer nauw steekt.

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom kan erover meepraten. Het voor miljoenen gerenoveerde zwembad is nog maar net open en heeft al dagen te kampen met een technische storing.

De chloorwaardes zijn te laag in het zwembad en daardoor moest het zwembad noodgedwongen sluiten.

Technisch gezien is het een complex gebouw omdat alle systemen met elkaar verband houden, aldus de gemeente Bergen op Zoom in een reactie.

Het is lastig om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor een optimale klimaat in het zwembad.

Wanneer het zwembad weer opengaat is nog niet bekend. Er worden op dit moment allerlei experts geraadpleegd om het probleem op te lossen.

A&P

WaterVision

WaterVision houdt zich sinds 2004 bezig met de ontwikkeling, productie en internationale verkoop van LED onderwaterverlichting voor zwembaden, sauna’s en stadsfonteinen. De WaterVision LED onderwater verlichting onderscheidt zich door een uitzonderlijk hoge lichtopbrengst en optimale lichtverspreiding door het gehele zwembad. De verkoop vindt plaats via een internationaal netwerk van vertegenwoordigers en partners. Niet alleen in Nederland is de WaterVision LED verlichting in meer dan 70% van de zwembaden in gebruik, ook in Duitsland, België en Frankrijk werkt het WaterVision team hard aan de energiebesparende, duurzame LED oplossingen voor zwembaden.

www.watervision.nl

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.