Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Nieuwe waterglijbaan dicht na reeks van incidenten (update)

Na een reeks van incidenten is de nieuwe waterglijbaan Crazy Cone van zwembad De Peppel in Ede binnen 14 dagen na de opening buiten gebruik gesteld. Volgens de directie hebben zich in korte tijd tien incidenten voorgedaan waarbij een persoon zelfs een gebroken enkel heeft opgelopen en drie keer de ambulance moest komen.

Wat de oorzaak is van de incidenten is nog onbekend en zal worden onderzocht. De Voedsel- en Warenautoriteit NVWA keurde de glijbaan volgens directeur Ronald ter Hoeven goed maar de organisatie bestrijdt dit in een reactie aan Omroep Gelderland. De NVWA laat laat weten dat ze geen certificaat veilig hebben afgegeven, dat doet een keuringsinstantie.

(Update)  De NVWA heeft inmiddels de waterglijbaan verzegeld. Er is overleg geweest tussen de NVWA, het keuringsinstituut en bouwer van de waterglijbaan. Daaruit is naar voren gekomen dat er wel is gewerkt volgens de normen en dat de glijbaan door een keuringsinstituut was goedgekeurd. Na een eerste analyse wordt nu gekeken of de instellingen wellicht niet in orde waren. Dan hebben we het over de hoeveelheid water die door glijbaan gaat, de temperatuur en de gladheid.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.