Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Wat te doen bij onweer

Vanwege de klimaatverandering krijgen we ook steeds meer te maken met extreme weersituaties. Als de temperatuur oploopt en het voelt klam en vochtig aan dan is de kans op onweer het grootst.

Openluchtzwembaden zijn een risicofactor als het gaat onweren. Als er onweer dreigt verlaat dan direct het zwembad en de directe omgeving.

Spoed vervolgens naar een beveiligde plek, dat kunnen de kleedkamers, stenen gebouwen met bliksemafleiding zijn of auto’s geven een goede bescherming.

Als de bui heel snel nadert wordt er direct een ontruimingsprocedure ingezet en wordt gevraagd om het zwemwater en vervolgens het directe terrein te verlaten.

Bent u onverhoopt toch op open terrein, ga dan gehurkt zitten, met de voeten bij elkaar. Zoek een greppel op en maak geen gebruik van een paraplu of een tent.

Schuilen in een auto is altijd veilig, door de zogeheten Kooi van Faraday wordt de bliksem afgeleid. Via de banden wordt de stroom afgevoerd naar de grond wat wel tot een klapband kan leiden..

Bomen zijn meestal hoog, dus de kans op inslag is groot. Houdt minimaal 3 meter afstand van boomstammen of laaghangende takken, anders bestaat er nog de kans dat de bliksem via de boom in het lichaam slaat.

Blijf ook weg bij hekwerken of afrastering, deze kunnen bliksemstromen over grote lengtes ‘vervoeren’. En een mobiel gebruiken tijdens onweer kun je ook beter niet doen.

Maar meestal worden de bezoekers voordat het onweer losbarst al gewaarschuwd en zullen de medewerkers van het zwembad tot ontruiming overgaan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.