Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Wat fout kon gaan, ging ook fout bij Stappegoor

Om het oude en wijze spreekwoord er maar weer eens bij te halen, ‘als het kalf verdronken is dempt men de put’. Met andere woorden, pas nadat er echt iets fout is gegaan, gaat men maatregelen treffen die al veel eerder genomen hadden moeten worden.

Al jaren zijn er incidenten met hang/reljongeren rondom zwembad Stappegoor in Tilburg. Tien jaar geleden voerde men bij de Tilburgse zwembaden een toegangscontrolesysteem met vingerscan in en dat werkte tot nu toe naar behoren.

Deze toegangscontrole methode is in 2007 ingevoerd om personen die zich misdragen en daarna een zwembadverbod hebben gekregen te weren uit het zwembad.

Alleen werkte het systeem afgelopen weekend niet met alle gevolgen van dien. De toegangscontrole met de vingerscan stond uit en men kon online kaartjes kopen zonder registratie.

Dat is vragen om problemen, evenementen waar honderden mensen op afkomen moeten tegenwoordig tot in de details worden beveiligd. En daar heeft de gemeente Tilburg een steek laten vallen.

De politiek in Tilburg is nu aan het woord, volgende week is er een spoeddebat aangekondigd. Later meer.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact




Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.