Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Gezuiverd rioolwater gaat zwembad verwarmen

Zwembad Aarweide in Nieuwveen gaat verwarmd worden door de warmte van gezuiverd afvalwater van het riool. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gezuiverde rioolwater gebruikt kan worden als warmtebron voor het zwembad.

Het gezuiverde rioolwater wordt via een leiding naar het zwembad gepompt en kan door een kleine uitbreiding in het leidingstelstel naar het zwembad worden geleid.

Bij het zwembad vindt een warmte-uitwisseling plaats, het zwemwater wordt uiteraard niet vermengd met het gezuiverde rioolwater, dat zorgt dat het zwemwater op de gewenste temperatuur wordt gebracht.

Dit initiatief van de gemeente draagt bij aan de duurzaamheid ambities van de gemeente Nieuwkoop, de gemeente verstrekt een lening van 110.000 euro aan het zwembad om het project te realiseren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.