Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Waar een kleiner openluchtzwembad groot in kan zijn

Het openluchtzwembad Haulewelle in Haulerwijk draait sinds kort volledig op zonne-energie. Met de installatie van ruim 140 zonnepanelen, meer dan 40 zonnecollectoren en 5 warmtepompen is het zwembad compleet energieneutraal geworden.

De burgemeester noemde het bij de opening het meest duurzame zwembad van Nederland, maar dan wel onder de categorie kleinere openluchtzwembaden. Via fondsenwerving, subsidies en uit eigen vermogen is het project gerealiseerd en dat mag zeker een prestatie van formaat genoemd worden.

De flinke toename van ‘zonneparken’ leiden inmiddels tot problemen voor het energienet, er wordt zoveel stroom geproduceerd via dit soort initiatieven dat het net het bijna niet meer aan kan.

De netbeheerders luiden min of meer de noodklok en zullen op termijn de capaciteit moeten uitbreiden. Vooral in Noord Nederland is er veel ontwikkeling op het gebied van zonne-energie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.