Welkom

splash3

Nieuws

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Het openluchtseizoen staat weer voor de deur en de openluchtzwembaden zijn volop bezig met de voorbereidingen. Omdat veel baden tegenwoordig door stichtingen worden geëxploiteerd zijn vrijwilligers heel belangrijk. Overal worden er vrijwilligers gevraagd. De zwembaden kunnen niet zonder de steun van vrijwilligers om het seizoen goed te kunnen draaien.

NL Doet 2016

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016 voor de twaalfde keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. De afgelopen jaren was er steeds in álle Nederlandse gemeenten iets te doen tijdens NLdoet en gingen ruim 300.000 vrijwilligers aan de slag bij zo’n 8.000 klussen.

Het Fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

NLdoet verbreedt de wereld van vrijwilligers, dat blijkt uit onderzoek van het Oranje Fonds onder ruim 2.300 NLdoet klussers van vorig jaar. Het Fonds ziet al jaren dat NLdoet veel effect heeft op de lange termijn. Je ontmoet nieuwe mensen en nieuwe organisaties en blijft daar ook contact mee onderhouden. De resultaten bevestigen wat wij al lang wisten: van NLdoet hebben we het hele jaar plezier! Meer dan de helft van de klussers gaat nog terug naar zijn of haar kluslocatie. 2 van de 3 klussers heeft zelfs ieder kwartaal of vaker contact.

NLdoet klussers vertelden het Oranje Fonds nog meer over de effecten. Ze leren nieuwe mensen kennen, die ze ook na hun klus nog spreken (31%), ze zijn positiever naar vrijwilligerswerk gaan kijken (48%), zijn door NLdoet ander vrijwilligerswerk gaan doen (19%), hebben anderen enthousiast gemaakt voor vrijwilligerswerk (41%) en aangemoedigd om in 2015 ook deel te nemen aan NLdoet (55%).

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl