Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Vrijwilligers opleiden tot toezichthouder

Die kant gaat het op bij de openluchtzwembaden. Met het zomerseizoen op komst is het lastig om aan gekwalificeerd personeel te komen. Laat staan vrijwilligers.

Ten einde raad gaan bepaalde zwembaden vrijwilligers opleiden tot toezichthouder. De nood is aan de man en er zijn geen andere opties.

Het loopt al jaren terug, er zijn geen mensen meer te vinden voor het werk van zwembadmedewerker. Daarbij komt ook nog eens de vergrijzing (pensionering) om de hoek kijken en zie dat maar weer eens op te vullen.

En de jeugd kiest liever voor iets anders dat is inmiddels al gebleken. Het personeelstekort speelt landelijk bij alle zwembaden.

De hoop is nu gevestigd op zij-instromers die via scholing hun papieren kunnen halen. Maar dat heeft ook tijd nodig.

De branche zit eigenlijk in een spagaat situatie maar niemand heeft concreet een oplossing.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.