Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Vrijspraak gevraagd voor badmeesters en leraren

De advocaten van de betrokken badmeesters/zwemleraren en leerkrachten hebben in de zaak van het Syrische meisje vrijspraak gevraagd. De hele zaak heeft nogal voor wat commotie gezorgd en volop media aandacht gekregen.

Volgens de advocaten had het OM beter de school en/of het zwembad als rechtspersoon kunnen vervolgen, omdat deze verantwoordelijk zijn voor de toezichthouders.

In de optiek van de advocaten is er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het is niet aannemelijk dat een fout van de toezichthouders heeft geleid tot het overlijden van het meisje.

Ook is er veel onduidelijkheid hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, de getuigenissen lopen uiteen. Volgens één van de advocaten is het aannemelijk dat het meisje na het douchen op eigen initiatief is teruggegaan is naar het zwembad.

Voor de badmeesters en leerkrachten heeft de zaak een grote impact gehad op hun leven. Eén badmeester heeft zich inmiddels laten overplaatsen naar een ander zwembad en een leraar van de school zit al geruime tijd ziek thuis.

Mocht het tot een veroordeling komen zal dit grote gevolgen hebben voor toezichthouders in het algemeen. De uitspraak is 22 juni aanstaande.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.