Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembadmedewerkers veroordeeld, basisschool leraren niet

De rechter heeft bepaald dat de drie zwembadmedewerkers verantwoordelijk zijn voor de dood van het 9-jarige Syrisch meisje dat in 2015 verdronk tijdens het schoolzwemmen in Rhenen.

Er is sprake van onbewuste schuld volgens de rechter, de badmeesters hebben routinematig gehandeld en te weinig gecommuniceerd, waardoor het meisje ongezien naar het diepe kon gaan en daar verdronk.

De twee basisschool leerkrachten die in het zwembad aanwezig waren zijn vrijgesproken, volgens de rechter worden zij geen grove of aanmerkelijke schuld verweten.

De drie zwembadmedewerkers zijn veroordeeld tot 60 uur werkstraf, de eis van het OM was 120 uur. Later meer.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.