Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Vraagtekens bij exploitatievorm Vitaloo Bolsward

Als je er nakijkt lijkt het op zich een vreemde constructie. Zwembad Vitaloo in Bolsward wordt sinds 2016 geexploiteerd door Optisport. Daarnaast is er de stichting Ons Zwembad Bolsward die met de hulp van vrijwilligers per jaar 100.000 euro moet besparen op de exploitatie.

Alleen blijkt de stichting in de praktijk niet in staat om voldoende vrijwilligers te mobiliseren om het zwembad draaiende te houden. Bij exploitant Optisport is er dus in de tussentijd personeel ingehuurd om het bad draaiende te houden.

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft deze constructie bedacht en zit nu min of meer in de maag met de situatie. In 2013 werd besloten structureel flink op de zwemvoorzieningen binnen de gemeente te bezuinigen.

Om te voorkomen dat Vitaloo zou sluiten, werd door vrijwilligers de stichting Ons Zwembad Bolsward opgericht. Eind 2016 is met de exploitant een contract van vijf jaar overeengekomen. Daarbij ontvangt Optisport een jaarlijkse subsidie van 150.000 euro.

Het college van B & W vraagt nu de raad om de zwembadvisie ‘Toekomst Zwembaden in Súdwest-Fryslân’ te heroverwegen. En de gemeente gaat in gesprek met de betrokken partijen om te praten over de toekomst.

Deze vorm van zwembaden exploiteren kom je niet veel tegen en roept wel vraagtekens op.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.