Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Voorschoten kiest toch maar eieren voor haar geld

Gemeenten geven jaarlijks tonnen uit aan adviesbureaus om zichzelf in te dekken bij besluitvorming over onder andere zwembaden.

Vanwege de slechte financiele situatie van de gemeente Voorschoten moest er fors bezuinigd worden op zwembad Het Wedde.

Er werd een taskforce van drie leden aangesteld om te kijken naar mogelijkheden om zwembad Het Wedde open te houden met minder subsidie.

Na 23 vergaderingen en onderzoek kwam de taskforce tot de conclusie dat er geen mogelijkheden waren om verder te snijden in het zwembad.

De politiek reageerde teleurgesteld op de resultaten. Voor deze inspanningen vroegen de onderzoekers slechts een vergoeding van 100 euro per persoon per vergadering.

De gemeente ging daarmee niet akkoord omdat er onduidelijkheid zou bestaan over de gemaakte afspraken. Gevolg geen betaling en de tasforce dreigde met de rechter.

Om onnodige juridische kosten te voorkomen heeft de gemeente toch maar eieren voor haar geld en heeft de drie leden van de taskforce inmiddels betaald.

Saillant maar niet onbelangrijk detail in dit verhaal is dat er in ene bijna een miljoen euro werd gevonden op de rekening van het zwembad!

Mede hierdoor is het zwembad voor de komende vijf jaar gered en hoeft er verder niet bezuinigd te worden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.