Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Voorkomen is beter dan genezen

Politieke reacties die je vooraf al zou kunnen bedenken, dat is de conclusie na het spoeddebat over de rellen bij zwembad Stappegoor in Tilburg tijdens een Halloweenfeest.

– De raddraaiers die zich tijdens een Halloweenfeest misdroegen in het zwembad worden hard aangepakt.

– En de verantwoordelijke wethouder vindt dat er voldoende voorzorgsmaatregelen zijn genomen.

Maar is dat wel zo, anno 2018 kom je daar niet meer mee weg. De toegangscontrole faalde en het was mogelijk om zonder controle online kaartjes te kopen.

Uiteraard hebben de medewerkers van het zwembad er alles binnen hun mogelijkheden aan gedaan om erger te voorkomen, dat staat buiten kijf.

Zwembad Stappegoor heeft een behoorlijke trackrecord als het gaat om incidenten en niet voor niets is de vingerscan 10 jaar geleden ingevoerd.

Dus het afdoen met we hebben er alles aan gedaan is te makkelijk. Er moeten vooraf bij dit soort grote evenementen voorbereidingen worden getroffen.

Een draaiboek is daar één van om alle risico’s van te voren uit te sluiten. De gemeente gaat het incident uitgebreid evalueren en trekt daar maar liefst drie maanden voor uit.

Naast het bekijken van de camerabeelden wordt er gewerkt om te kijken hoe dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Een training over omgang met agressief gedrag, die medewerkers van het zwembad sowieso al zouden krijgen, wordt nu vervroegd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.