Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Voorbarig en suggestief artikel leidt alleen maar tot onrust

Het kabinet is van plan om zwembaden strenger te gaan controleren op de waterkwaliteit en bacteriën, dit staat te lezen in het AD. Verplichte strengere controles op poepbacteriën en gevaarlijke chloordampen in zwembaden jagen de exploitanten op extra kosten. Kleine baden, zoals bij campings of sauna’s, dreigen hierdoor ten onder te gaan.

Waar komt deze informatie vandaan? De overheid heeft de branche nog niet geïnformeerd over de nieuwe plannen. En er zijn ook nog geen officiële mededelingen gedaan door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Ja, de Bhvbz (Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden) wordt opgenomen in het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL) en valt in 2021 onder de Omgevingswet. En ja, de Bhvbz wordt daarmee tegen het licht gehouden en aangepast en gewijzigd naar de hedendaagse eisen.

Via deze link van de Overheid kunt u meer lezen over de internet consultaties en het aanvullingsbesluit die in de nieuwe Omgevingswet gaat worden meegenomen, deze nieuwe wet treedt in 2021 inwerking.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.