Welkom

splash3

Nieuws

Verzelfstandiging De Waterlelie wordt nog een aardige puzzel

Openluchtzwembad De Waterlelie in Zuidwolde staat aan de vooravond van een privatisering. Per 1 januari 2017 moet het zwembad officieel worden overgedragen aan een stichting. Om dat mogelijk te maken, zal de gemeente jaarlijks een bedrag van meer dan 160.000 euro moeten bijdragen aan de exploitatie.

Tevens is er bijna voor 370.000 euro aan achterstallig onderhoud dat door de gemeente Wolden betaald zal  moeten worden. Dit alles is opgenomen in een adviesrapport voor de uiteindelijke privatisering.

Volgens het rapport kan de nieuw te vormen stichting het exploitatierisico daarvoor niet dragen. De stichting is verantwoordelijk voor het reguliere, periodieke onderhoud en beheer van de zwembaden en gebouwen. Maar de gemeente is verantwoordelijk voor het tussentijds noodzakelijk onderhoud en herstel die niet behoren tot het reguliere periodieke onderhoud en beheer.

Al met al zal er nog aardig wat gediscussieerd moeten worden om het zwembad over te dragen aan een zelfstandige stichting. Een privatisering als deze komt meer voor en er is al gebleken dat een zwembad niet zonder de steun van een gemeente kan worden geëxploiteerd. Het mislukken van de privatisering van De Boskuul in Lobith is een goed voorbeeld.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl