Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Vervangen ondeugdelijk rvs roept nog steeds vragen op

Veel overdekte zwembaden hebben de afgelopen kerstperiode gebruikt om het ondeugdelijke rvs bevestigingsmateriaal te vervangen.

Minister Blok van Wonen eist dat al het rvs bevestigingsmateriaal op plaatsen, die direct gevaar kunnen veroorzaken voor bezoekers, per 1 januari 2017 zijn vervangen door chloorbestendig materiaal.

Alleen roept het ook allerlei vragen op zoals in Joure bij Swimfun, daar trof men recentelijk ondeugdelijk rvs aan in de dakconstructie.

Door vochtdampen in combinatie met chloor kunnen deze gaan oxideren en mogen daarom niet meer worden gebruikt als dragend materiaal in zwembaden.

Het zwembad kwam daardoor recentelijk niet in aanmerking voor het keurmerk ‘Veilig & Schoon’.

Inmiddels zijn de rvs-bouten en moeren uit het dak vervangen door exemplaren van verzinkt staal.

Het veiligheidskeurmerk ‘Veilig & Schoon’ is sinds het besluit van minister Blok van Wonen scherper geworden op het controleren van ondeugdelijk rvs.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.