Welkom

splash3

Nieuws

Versneld verduurzamen om de klimaatdoelen te halen

Om de klimaatdoelen van het akkoord van Parijs te halen wordt er nu versneld en op grote schaal ingezet op duurzaamheid. Eerder werd bekend dat Nederland in 2020 veel meer CO2 uit gaat stoten dan is afgesproken. Volgens de berekeningen komt ons land in 2020 niet verder dan een CO2-reductie van 15 procent en dat moet 25 procent worden. Dus is er nog een lange weg te gaan.

Zwembaden zijn al jaren op de goede weg en er wordt fors geïnvesteerd op duurzaamheid en energiebesparing. Dat laatste is meer een noodzaak omdat zwembaden bekend staan dat ze veel energie verbruiken en daardoor veel CO2 uitstoten.

Gemeenten zetten daarom mu volop in om te zorgen dat het energieverbruik en CO2 uitstoot wordt teruggedrongen. De gemeente Alphen aan den Rijn geeft het goede voorbeeld en gaat 1200 zonnepanelen plaatsen, waaronder ook op de zwembaden.

In Eindhoven starten ze in 2019 ook met het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed inclusief de zwembaden met als doel is om CO2-uitstoot met 40% te verlagen. Miljoenen euro’s worden beschikbaar gesteld en deze worden onder andere besteedt aan zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen, isolatie en led verlichting.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl