Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Verkoop Het Keerpunt roept steeds meer vragen op

Het blijft een vreemde zaak en ook een mysterie. Er is nu een onderzoeksrapport verschenen over de verkoop van zwembad Het Keerpunt van Zoetermeer. Daaruit is naar voren gekomen dat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over de openstelling van het openluchtzwembad.

De gemeente Zoetermeer verkocht het complex in het kader van de bezuinigingen in 2013. Het overdekte 25-meterbad werd verkocht aan  zwemschool H20 die voor alle doelgroepen een product zou aanbieden. In de praktijk blijkt daar niet veel van terecht zijn gekomen.

Het buitenzwembad werd verkocht aan het bedrijf Sweet Lake Wellness. Dit bedrijf zou het zwembad gaan slopen en ombouwen tot een sauna- en thermen complex. Maar tot op heden is daar ook nog niets van terechtgekomen.

De gemeente eiste daarentegen wel dat het openluchtzwembad in de tussenliggende periode in de zomermaanden opengesteld zou worden. Vorig jaar wist men dat via een kort geding af te dwingen. Alleen blijkt nu uit het rapport dat die afspreken niet duidelijk op papier staan.

Het Keerpunt stond voor circa 6 miljoen euro in de boeken, maar de gemeente verkocht het zwembad voor 1,8 miljoen euro. Deze verkoopdeal is nooit aan de gemeenteraad gerapporteerd. Al met al blijft het een vreemde situatie en zeker ten aanzien van het buitenzwembad.  Of het buitenzwembad deze zomer open gaat valt dus nog te bezien.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl