Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Verklaring Omtrent het Gedrag, essentieel voor alle vrijwilligers

De KNZB is recent opgeschrikt vanwege de aanhouding van de waterpolocoach van ZVL Leiden. Deze coach heeft zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag met jeugdspeelsters, inmiddels is er door twee meisjes aangifte gedaan.

De 32-jarige verdachte, Koen P., onlangs aangesteld als coach van de mannenploeg van ZVL, leidde hiervoor de vrouwenploeg van ZVL naar de Nederlandse titel. Het is niet de eerste keer dat deze coach in de fout is gegaan. Zo verbrak zijn toenmalige partner, een Oranje-international die goud won op de Spelen van 2008, eerder de relatie toen zij ontdekte dat hij een affaire had met een minderjarig meisje. De vrouw was op dat moment zelfs zwanger van Koen P.

Naar nu ook blijkt is deze coach door de zwemvereniging niet gecheckt op een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Omdat veel zwembaden en zwemverenigingen al helemaal, werken met vrijwilligers, is het van essentieel belang en een vereiste om personen te checken omtrent goed gedrag. Elke vrijwilliger die werkt met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking kan een gratis VOG krijgen.

De vrijwilliger kan met de VOG aantonen dat hij of zij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat. In het geval met P. is dat dus niet juist uitgevoerd terwijl er wel al bewijzen waren over een eerdere kwestie.

Voor meer informatie klik hier.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl