Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Velp krijgt een zwembad met een bijzondere naam

Eerder meldde we al ‘whats in a name’, lees gerelateerd artikel hieronder. De naam van het nieuwe zwembad in Velp is bekendgemaakt en de bouw kan beginnen.

Het nieuwe therapie-zwembad van Velp dat gefinancierd is met WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)-gelden, krijgt een bijzondere naam, laten we het daar op houden.

Het nieuwe zwembad is voor alle doelgroepen, naast het wedstrijdbad en het peuter- en kleuterbad krijgt het een doelgroepenbad voor ouderen, dementerenden en gehandicapten.

De gemeente Rheden heeft in 2018, vanwege de bijzondere wijze van financiering van het bad, de Innovatieprijs voor Zwembaden ontvangen.

Via internet riep de gemeente de inwoners op om een naam te verzinnen en een commissie koos vervolgens twee namen waarop gestemd kon worden: Gruttobad en Biljoenbad.

Biljoenbad kreeg uiteindelijk de meeste stemmen. Biljoen verwijst naar een nabijgelegen landgoed. Je kunt je afvragen of deze naam wel geschikt is voor een therapie-zwembad.

De toekomst zal het uitwijzen, via social media levert het in ieder geval al veel reacties op.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.