Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Veiligheid kost veel geld en wie gaat het betalen?

Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen na de recente ongeregeldheden bij Zwembad De Fakkel in Ridderkerk zal er diep in de buidel getast moeten worden.

Dat is de uitkomst van een eerste debat binnen Ridderkerkse gemeenteraad na de rellen van afgelopen maand in het zwembad.

Want wie gaat de voorgenomen plannen om het zwembad veiliger te maken betalen?

De exploitatie van het zwembad is in handen van Sport en Welzijn van de gemeente en zodoende kan de gemeente niet zomaar de knip trekken.

We hebben het hier over het plaatsen van hogere hekken rondom het terrein, meer beveiligers inzetten en het invoeren van een pasjessysteem.

De kosten hiervoor gaan in de tonnen lopen en wie gaat dat betalen? In de huidige aanbesteding van het zwembad is dat niet mogelijk dus zal er wijziging doorgevoerd moeten worden.

Alleen is een dergelijke extra financiële injectie in strijd met de aanbestedingswet. Maakt niet weg dat er wel maatregelen getroffen moeten worden om de veiligheid van de zwemmers te garanderen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.