Welkom

splash3

Nieuws

Veel geld van gemeenten gaat naar sportstimulering

In 2020 en 2021 hebben maar heel weinig gemeenten bezuinigd op sport. Ook in 2022 verwacht slechts een enkele gemeente hierop te bezuinigen. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut onder sportambtenaren. Het onderzoek is uitgevoerd met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Een kwart van de gemeenten heeft in 2020 meer uitgegeven aan sport. Over 2021 gaf ruim een derde van de gemeenten dit aan. Slechts 5 procent van de gemeenten bezuinigde in 2020 op sport, en in 2021 zelfs geen enkele.

In 2020 gaven gemeenten bijna 1,6 miljard euro uit aan sport. De inkomsten uit sport bedroegen zo’n 423 miljoen euro. Daarmee kwamen de netto-uitgaven aan sport in 2020 uit op bijna 1,2 miljard euro.

Ook in 2022 verwacht maar een heel klein deel van de gemeenten te bezuinigen op sport. De meeste verwachten geen noemenswaardige veranderingen in de uitgaven. Ruim een kwart denkt meer uit te gaan geven aan sport.

In 2020 en 2021 gaven gemeenten het vaakst meer geld uit aan trajecten voor sportstimulering. Ook hebben veel gemeenten geïnvesteerd in sportaccommodaties. Bijvoorbeeld in verduurzaming, onderhoud, renovatie en aanleg van sportaccommodaties of sport- en beweegplekken in de openbare ruimte.

Voor 2022 verwachten gemeenten met name extra uitgaven aan diezelfde twee onderwerpen en aan ondersteuning voor sportverenigingen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl