Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Van een aardgasvrij zwembad profiteert iedereen

Zwembaden in Nederland gaan steeds vaker van het gas af. Iedere gemeente in Nederland heeft deze ambitie omdat zwembaden energieslurpers zijn.

Het toepassen van zonnepanelen en/of zonnecollectoren is een eerste stap en het installeren van warmtepompen is vaak de tweede stap.

Aan deze transitie hangt wel een fors prijskaartje en wordt over een aantal jaren terugverdiend. Maar heel belangrijk, het is goed voor het klimaat en het milieu.

Het Twentebad in Hengelo zit in zo’n transitie, dit jaar worden ruim 900 zonnepanelen geplaatst zo’n 240.000 kWh opwekken, dat is net zoveel als het gemiddelde verbruik van 80 huishoudens.

Deze zonnepanelen besparen ruim 54.000 CO2 uitstoot per jaar. Het Twentebad is de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd. Onderdeel van de renovatie was het overkappen van het 50-meter bad.

Het dak is toen al geschikt gemaakt om het gewicht van de zonnepanelen op te kunnen vangen. De zonnepanelen kostte bij elkaar 200.000 euro maar door subsidies van de provincie Overijssel en het Rijk wordt dat snel terugverdiend.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.