Welkom

splash3

Nieuws

Van der Weijden doet nieuwe poging Elfstedenzwemtocht

Over minder dan een maand is het zover. Maarten van der Weijden gaat een nieuwe poging ondernemen om de Elfstedentocht te zwemmen. Voor de tweede keer en hopelijk in betere omstandigheden gaat hij op 21 juni van start. Vorig jaar wist hij ruim 5 miljoen euro op te halen voor kankeronderzoek.

Deze keer wil hij de tocht der tochten wel volbrengen en uiteraard weer veel geld inzamelen voor kankeronderzoek. Uniek is dat Van der Weijden dit jaar met een aantal andere goede doelenorganisaties de handen ineen slaat. Zo werkt zijn eigen Foundation dit jaar niet alleen samen met KWF maar ook met organisaties als KiKa, Roparun en de Paulien van Deutekom Foundation.

Van der Weijden: “Met mijn tocht van vorig jaar heb ik 12 onderzoeken naar kanker kunnen financieren. Maar zo lang ook vorig jaar weer tienduizenden mensen overleden aan kanker, blijft onderzoek hard nodig. En het gaat niet alleen om het vergroten van de kans op herstel. Ook onderzoeken en projecten die de kwaliteit van leven van (ex-)patiënten verbeteren, vind ik belangrijk om te ondersteunen. Dus ga ik door om geld op te halen. En dat kan ik nu eenmaal het beste doen door te zwemmen.”

Tijdens de tocht kunnen mensen op verschillende plekken met Maarten meezwemmen. Van der Weijden: “Vorig jaar kon het meezwemmen helaas niet doorgaan door de te slechte waterkwaliteit. We doen er alles aan om dat dit jaar te voorkomen.” Meer informatie daarover is te vinden op 11stedenzwemtocht.nl

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl