Welkom

splash3

Nieuws

Uithuilen en opnieuw beginnen

De Nederlandse zwemploeg heeft helaas geen enkele medaille gewonnen op de Olympische Spelen. En daar moeten we een hele tijd voor terug. In 1992 in Barcelona was het voor het laatst dat Nederland geen medaille won.

Het wordt nu tijd om te evalueren waar het fout is gegaan. Sinds Jacco Verhaeren is weggegaan bij de zwembond is het er niet beter op geworden. Joop Alberda was zijn opvolger en uiteindelijk niet de geschikte persoon om Verhaeren op te volgen.

Vlak voor de Spelen stapte Joop Alberda op als technisch directeur na een interne machtsstrijd. De terugval in het Nederlandse zwemmen is een structureel verhaal en speelt zich op vele fronten af.

De KNZB heeft Erik van Heijningen als voorzitter en de directeur is Jan Kossen. Op beide heren is veel kritiek, Pieter van den Hoogenband noemde het voor de Spelen zelfs wanbeleid.

Pieter Van den Hoogenband heeft aangegeven om technisch directeur te willen worden alleen als Jan Kossen opstapt. Het rommelt aan alle kanten binnen de KNZB. Daarnaast speelt er ook nog een financiële tegenvaller, de zwembond wordt met 250.000 euro gekort op de bijdrage van NOC*NSF.

Laten we hopen dat er gauw duidelijkheid komt zodat iedereen zich met het vizier vooruit kan gaan richten op Tokio 2020.

tokyo

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl