Veel bedrijven, die het moeilijk hebben, lukt het vaak niet om extra geld binnen te halen. Bij zwembaden ligt het anders. Zwembaden worden gesubsidieerd door gemeenten en dienen een maatschappelijk belang.
Als het slecht gaat met een zwembad trekt een gemeente meestal de portomonee. En dan gaat het niet om kleine bedragen. Er zijn tal van voorbeelden op te noemen waar een gemeente fors heeft moeten bijdragen om een zwembad open te houden.
De gemeente Zutphen is zo’n voorbeeld en stelt opnieuw extra geld beschikbaar voor zwembad De IJsselslag. Meer dan 350.000 euro is bedoeld om het gat in de begroting van exploitant Stichting Sportaccommodaties Zutphen op te vullen.
Het tekort op de begroting van 2018 heeft volgens de stichting onder andere te maken met hogere personeelskosten, energiekosten (terwijl het zwembad destijds als meest duurzame van Nederland is gepresenteerd) en kosten voor interim managers.
Het is niet de eerste keer dat Zutphen bijspringt. Het zwembad dat in 2015 haar deuren opende heeft over 2016/2017 ook al 150.000 euro gekregen om de begroting rond te krijgen.
De Stichting Sportaccommodaties Zutphen (SSAZ) heeft structureel geld tekort en dan kun je je afvragen of de exploitatiebegroting wel klopt van het geplaagde zwembad en de juiste mensen aan het roer staan.
Het zwembad wordt al vanaf het begin geplaagd door financiële en bestuurlijke problemen. De sobere opzet van het zwembad begint nu zijn tol te eisen, zonder recreatie mogelijkheden is het lastig om de exploitatie rond te krijgen.
Zoek in het archief op IJsselslag voor meer informatie.
Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl
Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl