Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Twentebad wil stoken op snoeihout

Het Twentebad in Hengelo gaat onderzoeken of het mogelijk is om het zwembad op snoeihout warm te stoken. Het Warmtenet Hengelo gebruikt nu nog stookhout uit Duitsland, maar de gemeente hoopt in de toekomst over te kunnen schakelen op eigen snoeihout. Jaarlijks worden er duizenden kilo’s takken en bomen gesnoeid en gekapt. Door dit hout te versnipperen en te drogen moet een duurzame brandstof ontstaan voor het houtgestookte zwembad. De komende tijd wordt gestookt op hout wat in het voorjaar is gerooid. Als de proef succesvol is zou dit ook voor andere zwembaden in de regio een duurzame oplossing kunnen bieden om het zwembad energie neutraal te maken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.