Welkom

splash3

Nieuws

Tweedeling in de maatschappij wordt steeds zichtbaarder

De coronapandemie en de nu fors gestegen energieprijzen hebben er behoorlijk ingehakt in Nederland. Daarnaast zijn de prijzen van zowat alles gestegen door de oorlog in Oekraine.

Eerder werd al bekend dat heel veel Nederlanders, niet alleen de mensen met de lage inkomens maar ook de middeninkomens, het moeilijk hebben om rond te komen. Je zal maar een gezin hebben met een paar kinderen dan valt het niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen.

Een zwembad is een betaalbaar uitje en is in principe voor iedereen haalbaar. Maar dan moet je wel zorgen dat iedereen er gebruik van kan maken.

Wat in Terborg gebeurde met het verbannen van contant geld voor entree kan gewoon niet. Mensen die van een budget leven hebben iedere euro nodig en werken vaak met contant geld om overzicht te houden wat de uitgaves betreft.

Daar hadden ze bij Laco Oude IJsselstreek even niet aan gedacht. Voor je maatregelen treft is het raadzaam om eerst eens onder je bezoekers te gaan informeren wat zij er van vinden.

Een beslissing nemen zonder een echte onderbouwing is slecht. Het blijkt wel uit de felle reacties vanuit de samenleving in Terborg. Een zwembad heeft een maatschappelijke functie en krijgt ook veel subsidie van een gemeente.

Laco heeft vorig jaar contant geld bij alle zwembaden en sportcentra in de ban gedaan. Met dit soort maatregelen zorg je alleen maar voor meer tweedeling in de maatschappij.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl