Welkom

splash3

Nieuws

Tussen hoop en vrees, erop of eronder (update)

In Culemborg houdt het bestuur van Stichting Zwembad Culemborg haar hart vast. De gemeenteraad moet een besluit gaan nemen of zwembad De Waterlinie eind van dit jaar gaat sluiten.

Het college van B & W heeft daarvoor een voorstel ingediend. Vanaf de opening in 2016 moet er al geld bij en dat loopt in de tonnen.

Na onderzoek blijkt dat naast de bijna 3 tot aan subsidie er nog eens 2 ton bij moet en dat kan de gemeente Culemborg niet betalen.

De opzet van een gewoon simpel zwembad gerund door vrijwilligers blijkt niet te werken. Het bestuur van de stichting wil nog een poging doen om het zwembad rendabeler te laten draaien.

Een commerciële partij behoort daarbij nadrukkelijk tot de opties. Alleen zal een commerciële partij er ook niet instappen zonder subsidie van de gemeente.

Als de gemeenteraad beslist tot sluiting dan zal De Waterlinie het eerste zwembad zijn dat 3 jaar na de opening sluit.

Update:

Het bestuur van zwembad De Waterlinie krijgt van de gemeenteraad van Culemborg tot 18 juli 2019 de tijd om met plan te komen om het zwembad te kunnen exploiteren met de huidige subsidie.

Komt er geen plan dat is het eind van dit jaar over en uit met het zwembad. Het zal nog een hele tour worden om op zo’n kort termijn bijvoorbeeld een nieuwe exploitant te vinden die wil instappen in het noodlijdende zwembad.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl