Welkom

splash3

Nieuws

Tragisch ongeval krijgt bijna een jaar later een vervolg

Het Openbaar Ministerie heeft plannen om naar aanleiding van het tragische verdrinkingsongeval van een 9-jarige Syrische meisje in Rhenen, twee zweminstructeurs en drie leraren te gaan vervolgen.

Het meisje verdronk in september 2015 tijdens het schoolzwemmen in zwembad ’t Gastland. Volgens het OM worden de betrokkenen dood door schuld en grove nalatigheid verweten.

Bij de rechter-commissaris vindt er eind van deze maand een zitting plaats waarbij deskundigen en getuigen worden gehoord. Na deze besloten zitting besluit het OM of de betrokken personen worden vervolgd.

Het onderzoek heeft bijna een jaar geduurd omdat het OM deze tijd nodig had om meer informatie te krijgen over het protocol rondom het schoolzwemmen. De kinderen die aanwezig waren bij het ongeval zijn ook verhoord.

Je kunt je alleen afvragen waarom het een jaar heeft moeten duren dat het OM tot vervolging overgaat. De noodlottige verdrinking heeft al een behoorlijke impact gehad op alle betrokkenen in Rhenen en uiteraard ook voor de familie van het meisje.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl