Welkom

splash3

Nieuws

Tropicana weer terug naar de basis als zwembad?

In Rotterdam blijft het voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana de gemoederen bezighouden. De laatste tijd worden er allerlei ideeen en plannen gelanceerd. Van woningbouw tot het onderbrengen van verschillende bedrijven in het complex en nu zelfs het opnieuw leven inblazen van het zwembad.

Er zijn twee Rotterdamse ondernemers een crowdfunding actie gestart om Tropicana weer geschikt te maken als zwembad. Onder de naam Aqua Tropicana willen ze het zwembad nieuw leven inblazen.

De ondernemers hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het zwembad uit 1988 te renoveren. Naast leningen van banken willen de initiatiefnemers via crowdfunding 600.000 euro binnenhalen, als onderdeel van de totale investering van 14 miljoen euro die nodig is om het tropisch zwembad in de oude glorie te herstellen.

Ze hebben berekend dat het nieuwe Aqua Tropicana jaarlijks 400.000 bezoekers kan trekken met een jaarlijkse omzet van 7,5 miljoen euro.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl