Welkom

splash3

Nieuws

Trage besluitvorming leidt tot niets

Besluiten nemen over een nieuw zwembad is vaak een moeizaam en lang proces. In Drachten kunnen ze erover meepraten.

Sinds 2010 is men al bezig om het huidige zwembad De Welle te vervangen. Destijds speelde er net als in veel gemeenten bezuinigingen en de plannen werden in de ijskast gezet.

2017 leek het jaar te gaan worden, B & W van Smallingerland kwam met een voorstel aan de gemeenteraad voor een nieuw complex van rond de 20 miljoen euro.

Het beoogde complex zou komen te bestaan uit een 50 meter bad, een groot recreatiebad, een doelgroepenbad en een waterspeelplaats om 500.000 bezoekers per jaar te kunnen ontvangen.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in door de gemeenteraad en het college van B & W neergelegde ambitie.

So far so good zou je zeggen. Alleen is de gemeente Smallingerland al twee jaar aan het debatteren over de locatie en de uitvoering van het project.

En daarbij komt nog bij dat ze voor de financiering afhankelijk zijn van de Provincie Friesland en dat vertraagd ook het hele proces.

Weer is men terug bij af en vanwege de slechte financiele situatie van de gemeente op dit moment wordt er nu gedacht aan een sobere variant.

Terwijl de huidige De Welle nu de faciliteiten heeft om alle doelgroepen te bedienen. Alleen is het complex inmiddels zwaar verouderd.

Wat nu? Chaos alom en niemand weet of er ooit een nieuw zwembad zal komen.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl