Welkom

splash3

Nieuws

Topdagen bij zwembaden vraagt om identificatie

De megadrukke dagen van dit moment bij de openluchtzwembaden zorgen helaas ook voor overlast. Om alles tijdens deze dagen in goede banen te leiden en om de veiligheid te garanderen van bezoekers en medewerkers, heeft een zwembad het recht om naar het ID van een bezoeker te vragen. Niet alle zwemliefhebbers zitten daar op te wachten, maar met de toeloop van duizenden mensen naar de zwembaden is het noodzaak, zonder over discriminatie na te denken.

De gemeente Utrecht bijvoorbeeld, die verantwoordelijk is voor  twee buitenzwembaden, vraagt met deze tropische dagen steekproefsgewijs om legitimatie van de bezoekers. Op topdagen passeren meer dan 3.000 mensen de zwembaden Krommerijn en Den Hommel. Dit jaar zijn er al 15 incidenten geweest in Utrecht, van vechtpartijen tussen moeders en vechtpartijen tussen groepen jongeren, tot bedreigingen van medewerkers en baldadige jongeren.

Privacy First, een stichting die opkomt voor het recht op privacy, zet grote vraagtekens bij deze maatregelen. Toch is iedere gemeente juridisch gedekt door de wet op de identificatieplicht. Deze wet stelt de zwembaden in de gelegenheid om naar je ID te vragen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl