Welkom

splash3

Nieuws

Toekomstvisie zwembad De Kulk op komst

Zwembad De Kulk is in afwachting van een toekomstvisie en -scenario’s voor het zwemmen in Vlaardingen waaraan momenteel wordt gewerkt.

Omdat men nog niet weet welke kant het opgaat blijven de bestaande subsidies overeind. In 2020 stond de gemeente Vlaardingen voor een grote ombuigingsopgave.

Tegen die achtergrond is destijds besloten om ook te kijken naar eventuele verlagingen van de subsidies voor het zwemmen.

In 2011 bedroeg de gemeentelijke subsidie bijna 800.000 euro en sinds 2016 bedraagt de jaarlijkse subsidie circa 400.000 euro per jaar.

Als gevolg hiervan heeft De Kulk onder meer de tarieven met 15% en meer verhoogd. De tarieven voor de diverse activiteiten in De Kulk zijn daardoor hoger dan in de andere publieke zwembaden in de regio.

Uit onderzoek is gebleken dat het tarief voor een los kaartje bij zwembad De Kulk (6,50 euro) hoger dan het gemiddelde van de zwembaden in de omgeving (5,40 euro).

Ook het tarief voor een aquasport- les ligt bij De Kulk (8,50 euro) hoger dan het gemiddelde bij andere baden in de regio (6,30 euro).

Dus is het niet realistisch om de tarieven verder te verhogen maar ook niet om verder aan de subsidie te gaan toornen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl