Welkom

splash3

Nieuws

Toekomst onzeker voor bouw en renovatie zwembaden

Projecten in zwembadland komen nog maar mondjesmaat van de grond. De coronatijd, de oplopende bouwkosten en de onzekere economie spelen daar een belangrijke rol in.

En de oorlog in Oekraine doet er ook geen goed aan. Gemeenten houden duidelijk de hand op de knip als het om nieuwe zwembaden of renovaties gaat.

Alleen projecten die enkele jaren geleden zijn ontwikkeld vinden nog doorgang. Hoewel daar ook een kentering gaande is vanwege de explosief gestegen bouwkosten.

Heel veel nieuwe projecten worden on hold geplaatst in de hoop dat het tij in de toekomst gaat keren. Maar wanneer is de vraag?

Dat is moeilijk te voorspellen. In Eersel hebben ze plannen voor een nieuw zwembad. Het bouwbudget is 10 miljoen euro en het zwembad moet in 2026 gereed zijn.

Wat duidelijk een probleem gaat worden of de gemeente het wel met 10 miljoen gaat redden. Of ze wel een aannemer kunnen vinden die het voor dat bedrag kan bouwen.

Al die zaken maken het lastig om daadwerkelijk door te pakken in de projectontwikkeling binnen zwembadland.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl