Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Thermische energie uit afvalwater verwarmt zwembad

Voor de verwarming van zwembad Brilmansdennen in Losser wordt binnenkort gebruik gemaakt van gezuiverd afvalwater uit de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Daarmee bespaart het zwembad jaarlijks 110.000 kuub gas. De realisatie van het project kost rond de 500.000 euro.

Vanaf de rioolzuiveringsinstallatie wordt het warme en gezuiverde water straks via leidingen naar het zwembad getransporteerd.

Daar wordt het door middel van warmtepompen op de juiste temperatuur gebracht voor zowel het zwemwater als het verwarmen van het gebouw.

Door gebruik te maken van de thermische energie uit afvalwater (TEA) wordt er fors bespaard op het gasverbruik van het zwembad.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.