Welkom

splash3

Nieuws

Tekorten lopen schrikbarend op bij De IJsselslag

Hadden we vorige week nog positief nieuws te melden over De IJsselslag in Zutphen in verband met de toegankelijkheid van de accommodatie, nu is er negatief nieuws te melden.

Het blijkt dat het zwembad sinds 2018 een huurachterstand heeft van bijna 400.000 euro bij de gemeente Zutphen.

De problemen zijn ontstaan vanwege structurele exploitatietekorten bij de Stichting Sportaccommodaties Zutphen (SSAZ), die De IJsselslag exploiteert.

De stichting heeft daardoor onvoldoende geld voorhanden om de huur te betalen. Het heeft alle middelen nodig zoals het uitbetalen van de salarissen van de medewerkers.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente extra geld moet vrijmaken voor De IJsselslag. Vanaf de start in 2015 heeft het zwembad al te maken met grote financiële en bestuurlijke problemen.

SSAZ raakte onder andere verwikkeld in een flink uit de hand gelopen conflict met zwem- en waterpolovereniging De IJsselmeeuwen.

De gemeenteraad gaat zich in november buigen om de exploitatietekorten weer aan te vullen en de subsidie nogmaals te verhogen.

Helaas is het zwembad al vanaf de opening een schip van bijleggen en dat zal niet  veranderen als er niet iets structureels veranderd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl