Welkom

splash3

Nieuws

Te warm zwemwater is onverantwoord om in te sporten

Er is discussie ontstaan over de temperatuur van het water in het nog te bouwen nieuwe zwembad van Bilthoven. Gebruikers zijn bang dat het zwemwater te warm wordt om te kunnen sporten, zoals banenzwemmen, fitnesszwemmen of waterpoloën.

Een hogere temperatuur van zwemwater is prima voor doelgroepen met gewrichtsaandoeningen. Maar sporten in zwemwater boven de 28 graden is onverantwoordelijk en zelfs gevaarlijk.

De sportfederatie van Bilthoven is ongerust over het feit dat er een tekorte overgang is van therapeutisch zwemmen naar sportzwemmen waardoor de temperatuur te hoog blijft.

Het leveren van zware fysieke inspanning in te warm water vraagt om hart- en vaatproblemen, daar is zelfs internationaal onderzoek naar verricht. Internationaal is ook bepaald is dat de temperatuur van het water maximaal 26 – 27 graden mag zijn.

Dus lijkt de beste oplossing om het tijdschema van de gebruikers goed op elkaar af te stemmen en eventuele calamiteiten te voorkomen. De totstandkoming van het zwembad is een behoorlijk dossier geworden en heeft meer dan 10 jaar geduurd en meerdere wethouders de kop gekost.

Met de laatste verantwoordelijke wethouder Rost van Tonningen is het uiteindelijk gelukt maar dat ging ook niet zonder slag of stoot en hij lag tijdens de voorbereiding meerdere keren onder vuur.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl