Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Taakstraffen geëist na verdrinking 11-jarig jongetje in Lemmer

De geschiedenis heeft zich helaas herhaald. Na de dramatisch verdrinking van het 9-jarige Syrische meisje in het zwembad ’t Gastland in Rhenen van zes jaar geleden, heeft zich in februari 2020 een vergelijkbare situatie voorgedaan bij zwembad Ny Sudersé in Lemmer.

Een 11-jarig jongetje uit Eritrea verdronk tijdens zijn eerste zwemles in het zwembad. Net als in Rhenen blijft de vraag, hoe heeft het kunnen gebeuren? De twee ervaren zweminstructeurs hebben volgens het Openbaar Ministerie niet goed opgelet en het jongetje uit het oog verloren.

Het jongetje deed mee aan een eerste kennismakingsles in het ondiepe deel van het instructiebad, dat met een drijflijn was afgescheiden van het diepe gedeelte. De kinderen mochten niet voorbij de drijflijn komen. De jongen is vermoedelijk al in het begin van de les onder water verdwenen.

Volgens het OM heeft het aan voortdurend toezicht van begin af aan ontbroken. De instructeurs hadden het aantal kinderen niet geteld. Pas als de kinderen na de les gaan douchen wordt opgemerkt dat de jongen er niet bij is. Hij is vervolgens levenloos gevonden op de bodem van het diepe gedeelte van het zwembad.

Ook vindt het OM dat de zweminstructeurs flink wat steken hebben laten vallen. Ze hadden de les niet voorbereid en geen afspraken gemaakt over het houden van toezicht. Ook met aanwezige leerkrachten waren geen afspraken gemaakt. Dat ze niet geregeld het aantal kinderen hebben geteld vindt het OM zeer nalatig.

Het Openbaar Ministerie heeft aan de twee zweminstructeurs taakstraffen tot 240 uur geëist. Volgens het OM is het tweetal schuldig aan de dood van een 11-jarige jongetje.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl