Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Taak van de gemeente om een zwembad te exploiteren?

rtvdrentheRTV Drenthe heeft op haar website een enquête gehouden over de openluchtzwembaden. Vanwege de bezuinigingen zijn al veel zwembaden overgegaan naar vrijwilligers.

Maar is het wel de taak van vrijwilligers om zwembaden te exploiteren?

In 2014 kwam het zwembad van Ruinen al in handen van vrijwilligers. Volgend jaar gebeurt dat ook bij de openluchtbaden in De Wijk en Zuidwolde. De gemeente De Wolden trekt namelijk de handen af van de openbare zwembaden. Vrijwilligers nemen het beheer over om zo sluiting te voorkomen.

En dat gebeurt op meer plaatsen in Drenthe, zo is zwembad De Zwaoi in Valthermond sinds 2013 geprivatiseerd.

Verschillende andere Drentse baden werden de afgelopen jaren in hun voortbestaan bedreigd door bezuinigingen van gemeenten. De bevolking spreekt zich nu uit en het blijkt dat bijna 90 % vindt dat het de taak van de gemeente is om een zwembad te exploiteren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.