Welkom

splash3

Nieuws

SuperSpetters van start in Amsterdam

Het nieuwe zwemlesseizoen van SuperSpetters in het Sloterparkbad in Amsterdam is geopend. Na de introductie in april 2014 wordt inmiddels op 60 locaties de nieuwe zwemlesmethode gegeven en starten nu ook zwemvereniging De Dolfijn, zwemschool SwimBee en zwemvereniging Koninklijke AZ in Amsterdam. Met de methode SuperSpetters leren kinderen sneller en met meer plezier zwemmen.

Met de zwemlesmethode neemt de KNZB haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de zwemles en wil ze meer kinderen zwemveilig maken. “Uit cijfers van het Mulier Instituut blijkt dat 13% van de kinderen na het A diploma stopt. Slechts 35% van de kinderen gaat door voor het C diploma, ofwel 65% van de kinderen is niet zwemvaardig, terwijl de ouders denken dat de kinderen dat wel zijn.

Dat vinden we zorgelijk’’, aldus Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB. “Bij SuperSpetters sluiten de kinderen de lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. Het voordeel hiervan is, dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn, waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn.” De KNZB is tevreden over het aantal organisaties dat met SuperSpetters aan de slag gaat.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl