Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Succesvol project om gezondheid van vrouwen te verbeteren

In Veendam is in 2017 het project Gezonde Vrouwen in Veendam gestart om de  gezondheid van vrouwen te verbeteren. Een grote groep van vrouwen met een migratie achtergrond heeft via het concept Positieve Gezondheid in overleg besproken hoe zij hun gezondheid kunnen verbeteren.

Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat de vrouwen graag willen leren zwemmen, fietsen, een sociaal netwerk opbouwen en de taal beter leren spreken. Het resultaat na één jaar is dat er onder andere 34 vrouwen zwemles krijgen bij zwembad Tropiqua en er zijn 9 bijeenkomsten zijn georganiseerd over gezondheid.

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij financiering van de gemeente Veendam, het Oranjefonds en een bijdrage van de deelnemers. Het project kan worden uitgevoerd dankzij de inzet van ongeveer 40 vrijwilligers.

Op meerder plaatsen in Nederland wordt een dergelijk project met veel succes georganiseerd. In het kader van verdere integratie in de samenleving is dat een prima ontwikkeling.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.